Vinkaraff

Ingen behöver skämmas för att servera lådvin då detta hälls från en vacker karaff. En vinkaraff är inte bara till för att man ska kunna presentera drycken på ett stilfullare vis, faktum är att vinkaraffer traditionellt sett har använts för att förbättra vinets smak och doft. Genom att hälla upp vinet i en karaff minst en halvtimme i förväg så ser man till att det når sina bästa egenskaper då det blir dags att skåla. Det finns många olika modeller och design på karaffer och man kan välja helt i enlighet med smak och tycke. Dessutom så är vinkaraffen en riktigt fin present som garanterat kommer till stor användning.

Varför ska man använda vinkaraff?

Snygg vinkaraff

Designad vinkaraff

Man kan säga att karaffen har två viktiga funktioner. Dels så förbättrar den vinets egenskaper och dels så ger den ett stilfullt intryckt som gör att det blir mycket trevligare att bjuda på vin. Har man ett väldigt gott lådvin så blir det ännu godare och bra mycket lyxigare då det serveras från en glaskaraff som kanske har kristalleffekter. När man har en snygg vinkaraff så blir det lättare att komma ihåg att lufta vinet, utan att behöva använda en vinluftare. Nu är det dock så att man kanske får se till att ha fler än en karaff för då det blir fest så kan det vara bra att ha mer luftat vin redo för gäster som uppskattar vinet när det är som bäst.

En modell att trivas med

Det är viktigt att man väljer en karaffmodell som man trivs med. Det finns designer som är snygga men otroligt klumpiga att hälla från. Om halsen är för vid så kan det bli svårt att hålla i karaffen på ett bra sätt varpå man spiller då man häller upp. Det bör finnas ett handtag eller så ska det vara lätt att gripa om karaffens hals så att man inte behöver skämmas med gäster som får fläckar på kläderna. Förutom faktisk funktion så kan det ju också vara bra att välja en stil som man tycker är vacker att se på. Det finns vinkaraffer som har inslag av silver eller som är i klassisk kristallglasstil. Det finns också modernare varianter med fantasifull form som kan passa den som inreder på ett modernt sätt.

Glas och karaff i ett

Det kommer hela tiden nya innovationer som gör det roligare att bjuda vänner och familj på vin. Förutom coola vinluftare så finns det vinkaraffer som är framtagna för att erbjuda ett annorlunda intryck samtidigt som vinet effektivt luftas. Man kan till och med skaffa ett glas som även är karaff då det har en liten pip på ena sidan så att man kan dela med sig till andra från sitt glas. En vinkaraff är en säker present då den alltid kan komma till nytta, och det även om den som får karaffen redan har en tidigare version.